Carmina Burana door Pauluskoor Amstelveen en Jeugdkoor Vivance

Het Pauluskoor Amstelveen voert vrijdag 4 november het stuk dé Carmina Burana uit van Carl Orff en het Te Deum van Antonin Dvorák. De Carmina Burana wordt voor het eerst opgevoerd in Amstelveen.

In samenwerking met het orkest Philharmonia Amsterdam en gerenommeerde solisten voert het Pauluskoor Amstelveen grote koorwerken uit op hoog niveau, zoals de Matthäus Passion van Back en het Requiem van Verdi. Ook werken ze samen met Vivace, het jeugdkeur van de Augustinusparochie.

Het Middeleeuwse verhaal van ‘de Carmina’ zit vol drama, het gaat over macht en liefde, over de lente en de kroeg. De Carmina Burana is echt een spektakelstuk. Opmerkelijk is ook dat in de Carmina de solisten niet stijfjes staan te zingen, maar ‘performen’. Kortom, een bijzondere concert-belevenis voor iedereen in Amstelveen en omstreken.

Na de heftige Carmina volgt het blije, af en toe ingetogen Te Deum. De Tsjechische componist Dvorák schreef dit stuk eind 19e eeuw toen hij naar Amerika emigreerde. Een Te Deum is eigenlijk een kerkelijk werk maar Dvorák heeft er een werelds stuks gemaakt. Het is vooral vrolijk en sluit aan bij de Amerikaanse muziekcultuur van die tijd.

Het concert is vrijdag vier november om 20.00 uur in de Sint Augustinuskerk, Amstelveenseweg 965. De prijs van de kaarten zijn €32,50 inclusief programmaboekje en een drankje in de pauze. De kaarten kan je bestellen via de website www.pauluskoor.nl en via koorleden.