FNV: ‘Directeur Sportbedrijf op non-actief stellen’

De FNV heeft aan de Raad van Toezicht van het Amstelveense sportbedrijf verzocht om directeur Dave Offenbach op non-actief te stellen. Dit blijkt uit een brief die in bezit is van RTVA. Het rommelt al geruime tijd binnen het Sportbedrijf en volgens veel personeelsleden is er sprake van een angstcultuur. Vorige maand werd nog een brandbrief naar wethouder Bot en de gemeenteraad gestuurd waarin aandacht wordt gevraagd voor de huidige situatie.

In een schriftelijke reactie liet de Raad van Toezicht toen blijken zich niet in de geschetste problemen te herkennen. De bevindingen van veel personeelsleden staan hier haaks op. Sinds het aantreden van Offenbach is het managementteam zo goed als ontmanteld en zitten diverse MT-leden (ziek) thuis.

De FNV stelt in de brief aan de Raad van Toezicht dat de meldingen betreffende Offenbach zo negatief zijn, dat met klem wordt verzocht hem op non-actief te stellen. Gedurende deze periode zou er een onafhankelijk onderzoek moeten worden ingesteld met hoor en wederhoor.

Insteek van de FNV is om de rust weer te laten terugkeren bij het Sportbedrijf. De werknemersrsorganisatie windt er geen doekjes om en stelt dat duidelijk is dat de directeur niet democratisch is ingesteld en geen oog heeft voor zijn werknemers en het belang van de organisatie.

De Raad van Toezicht heeft net als de FNV doel om de rust te laten terugkeren. Voorzitter John de Die benadrukt daarbij wel dat de FNV het verhaal nog maar van één kant heeft gehoord. “We weten dat er ook een grote groep binnen het Sportbedrijf is die de acties en brieven niet ondersteunt. Voor ons blijven alle opties open en we willen graag in gesprek met diegenen die ontevreden zijn. We hebben vorige week nog met de ondernemingsraad afgesproken dat praten gewoon veilig is. Gezamenlijk zijn we op zoek naar een oplossing voor het hele bedrijf.”

Komende maandag heeft er overleg plaats tussen de Raad van Toezicht en de FNV.