Gratis OV voor ouderen met minimum inkomen

De Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA) heeft woensdagavond tijdens de raadsvergadering een groot succes binnengesleept. Al jaren pleit de partij voor gratis openbaar vervoer voor ouderen met een minimum inkomen. Gisteren kreeg de OCA dan eindelijk de handen op elkaar voor het plan.

In Amstelveen zijn ongeveer 1.000 ouderen met een minimum inkomen (110% van het sociaal minimum). De OCA heeft nu voorgesteld om deze groep een lokaal dalurenabonnement te geven. Een dergelijk abonnement kost 125 euro waardoor de gemeente maximaal 125.000 euro per jaar kwijt is aan het plan. In Amsterdam en Rotterdam zijn proeven met gratis openbaar vervoer volgens de OCA een groot succes.

Na twee jaar zal worden bekeken of het voorstel structureel wordt.

Foto: Ischa1