Hell or High Water te zien in Cinema Amstelveen

Het Parool gaf de moderne western Hell or High Water maar liefst vijf sterren. Vanaf donderdag 10 november is de film te zien in Cinema Amstelveen.
Wanneer de onafscheidelijke broers Tanner (Ben Foster) en Toby (Chris Pine) hun ranch dreigen te verliezen beginnen ze aan een wanhopige reeks overvallen op kleine lokale banken. Omdat het steeds maar om kleine bedragen gaat hopen Tanner en Toby buiten schot te blijven. Alles loopt gesmeerd tot de bijna gepensioneerde Texas ranger Marcus (Jeff Bridges) zich in de zaak vastbijt.
Regie: David MacKenzie | misdaad | drama | VS 2016 | 102 min

‘…De bravoure is misschien nog niet verdwenen, maar wel naar binnen geslagen. Veel huizen staan te koop, billboards moedigen mensen aan om hun bezittingen te verpatsen. Met de opbrengst kunnen ze hun Amerikaanse droom misschien nog iets langer levend houden.
In dat schuitje zitten ook de broers Tanner (Ben Foster) en Toby (Chris Pine). De bank dreigt hun familieranch te confisqueren. Om aan geld te komen, besluiten ze die bank dan maar te beroven. Geen grote vestigingen, maar bescheiden kantoren in slaperige gehuchten. Toch krijgen de broers direct politie achter zich aan.
Het script is afkomstig van Taylor Sheridan, die vorig jaar debuteerde met het eveneens erg sterke Sicario. Hij heeft een feilloos oog voor de problemen van het hedendaagse Amerika.
Mede door de aanwezigheid van Jeff Bridges doet Hell or High Water aanvankelijk denken aan het werk van The Coen Brothers. Al gauw blijkt deze film echter minder surrealistisch en absurdistisch… (Het Parool).

Meer informatie: Cinema Amstelveen