Holy F. onderzoekt feminisme in Griffioen

Feminisme is hip. Kranten staan er bol van, popsterren maken er liedjes over en elke maand verschijnt er wel een boek van iemand die claimt te weten wat vrouwen willen. Maar hoe staat de emancipatie er nu werkelijk voor? Sophie van Winden en Eva Marie de Waal zoeken het uit, elke avond live, bijgestaan door schrijfster en filosofe Simone van Saarloos. Donderdag 1 december staan zij op het podium in Cultuurcentrum Griffioen.

Voor het historisch perspectief kruipen zij in de huid van enkele feministes van het eerste uur. Waarvoor streden zij? En wat hebben Virginia Woolf, Simone de Beauvoir, Aletta Jacobs of de suffragettes tegen de moderne vrouw te zeggen? Geven zij haar een klap in haar met botox volgespoten gezicht of zijn ze trots op haar bevochten vrijheid? Met de nodige zelfspot en rake teksten peilen Eva Marie en Sophie de stand van de emancipatie anno 2016. Samen met hun publiek gaan ze op zoek naar nog altijd sluimerende vooroordelen en hardnekkige misverstanden.

Tekst en spel: Eva Marie de Waal, Sophie van Winden & Simone van Saarloos. Eindregie: Sanne Nouws. Met dank aan: Hanna Bervoets, Sunny Bergman, Lynn Berger, Renske de Greef.

Meer informatie: Griffioen-Holy F.