Kerstbenefiet door leerlingen Muziek- en Dansschool Amstelveen

Leerlingen van de Muziek- en Dansschool Amstelveen geven maandag 19 december een kerstbenefiet om geld in te zamelen voor Stichting Musica Favela. Met de opbrengsten van dit benefietconcert wordt muziekles gegeven aan kinderen die leven in een omgeving waar dit niet vanzelfsprekend is.

Sinds 2009 heeft Musica Favela op deze manier al honderden kinderen uit verschillende sloppenwijken in Rio de Janeiro (Brazilië) en Managua (Nicaragua) in contact gebracht met muziek. Voor kinderen die dagelijks worden blootgesteld aan armoede, drugs en criminaliteit brengt muziek verbondenheid, enthousiasme, zelfrespect en plezier.

Optredens deze avond zullen worden verzorgd door verschillende ensembles en dansgroepen van Muziek- en Dansschool Amstelveen. Het publiek wordt getrakteerd op een gevarieerd programma met sfeervolle decemberliedjes, swingende hits en hippe tunes van Serenata Strings, Traffic Jam, popkoor Mix-it, Flautastic en de Sambagroep onder leiding van Robert Baas.

Het benefietconcert vindt plaats om 18.30 en 20.15 uur in de Zonnesteinzaal van Muziek- en Dansschool Amstelveen aan het Stadsplein.