Koninginnen Mathilde en Maxima komen naar Amstelveen

Op uitnodiging van Zijne Majesteit de Koning brengt Zijne Majesteit Koning Filip der Belgen van maandag 28 tot en met woensdag 30 november 2016 een staatsbezoek aan Nederland. Koning Filip wordt vergezeld door Hare Majesteit Koningin Mathilde. Op dinsdag 29 november komen Koningin Mathilde en Koningin Maxima naar Amstelveen en brengen een bezoek aan de tentoonstelling van de Belgische kunstenaar Pierre Alechinsky in het Cobramuseum. De 89-jarige kunstenaar zal daarbij aanwezig zijn.

Het staatsbezoek bevestigt de hechte en veelzijdige buurlandrelatie en benadrukt de historische band en gedeelde waarden. Tussen beide landen is sprake van hechte culturele en academische band en samenwerking.

Burgemeester Mirjam van ’t Veld: “Het is voor Amstelveen een bijzondere eer dat beide koninginnen een bezoek brengen aan onze stad. Wij kunnen zo laten zien dat Amstelveen met het Cobramuseum op cultureel vlak veel te bieden heeft. Tevens toont Amstelveen met dit buitenlandse koninklijke bezoek opnieuw haar internationale karakter. Veel internationale bedrijven en culturen weten hun weg te vinden in Amstelveen. Dat is goed voor de economische ontwikkelingen in onze stad en voor het in contact brengen van nieuwe culturen.”