Leren vloggen tijdens stage bij RTVA

Tussen 11 en 16 november liepen wij, Guusje en Debora, stage bij RTV Amstelveen voor onze school het Hermann Wesselink College. We zitten in het eindexamenjaar van het vmbo-t en zijn beiden 15 jaar. We liepen stage zodat we inzicht konden krijgen in de betekenis van arbeid en ook zodat we ervaring konden opdoen. Daarbij moesten we ook een stagelogboek bijhouden met wat we hebben gedaan en wat we er van vonden.

Wij hebben deze stageplek gekozen omdat we meer te weten wilden komen over de journalistiek en hoe alles nou in z’n werk gaat. We vonden het daarom superleuk dat we hier stage mochten lopen. We hadden totaal niet verwacht dat we een eigen vlog mochten maken…

Toen we de eerste dag op 11 november bij RTVA kwamen, kregen we de opdracht om een korte vlog te maken over een zelf gekozen onderwerp. Wij vonden het een leuk idee om te laten zien hoe RTVA eruit ziet van binnen en wat waar gebeurt.

Als eerst begonnen wij met het intro van de vlog en stelden we ons voor. Dat hebben we heel vaak opnieuw moeten doen. Daarna gingen we de rondleiding filmen. De volgende dagen waren we bezig met de voice-over voor bij de rondleiding en daarna het filmen van het interview als afsluiting van de vlog. Toen alles klaar was kregen we een uitleg over hoe je moet editen. Toen was de vlog af. We vonden het een hele leuke ervaring!