Maria Juncal’s Flamenco Fantasy in Schouwburg Amstelveen

Flamenco-ster Maria Juncal & Company staat op zaterdagavond 26 november met Flamenco Fantasy in Schouwburg Amstelveen. Na haar vorige succes brengt zij samen met haar gezelschap opnieuw een voorstelling waarbij de sensualiteit en expressiviteit van het podium spat.
Na haar voorstelling Anne Frank die geroemd werd met vijf sterren (o.a. door de Volkskrant, Trouw en Telegraaf), keert de flamenco-ster met haar gezelschap terug met een nieuwe show. Hierin combineert zij weer Olympisch voetenwerk met sensualiteit en zinderende expressiviteit. Bovendien weet de Spaanse diva haar danskunst permanent te moderniseren en de huidige tijdgeest daarin een plek te geven.

Zesendertig jaar geleden werd Maria Juncal geboren op de Canarische Eilanden. Haar familie stimuleerde haar om een balletstudie te volgen in Santa Cruz op Tenerife. Vervolgens besloot deze jonge ‘bailaora’ (flamenco danseres) zich te wijden aan de ‘arte jondo’ (letterlijk; ‘diepgravende flamencokunst’, een uitdrukking die vaak gebruikt wordt om te verwijzen naar flamenco). Als een afstammeling van de Borrull-dynastie (beroemde Flamenco-gitarist), verliet ze de eilanden en reisde ze naar Madrid om daar met de grote flamenco-sterren der aarde te studeren. Dankzij haar doorzettingsvermogen en discipline is ze erin geslaagd om haar eigen bedrijf op te zetten en won ze in korte tijd een aantal van de meest belangrijke prijzen.

Flamenco Fantasy is een ode aan haar dromen en verbeeldingskracht. Samen met haar twee jonge dansers en vier muzikanten voert zij het publiek mee in een spetterende nieuwe flamenco show. Deze oogverblindend mooie dansende furie is een genot om naar te kijken.

Meer informatie: Schouwburg Amstelveen