Mountainbiker uit Ouderkerk aan den Amstel fietst 400 kilometer door Nicaragua voor goed doel

Nando Chirino uit Ouderkerk aan de Amstel gaat binnenkort een heel bijzondere uitdaging aan. Van 18 tot en met 27 november doet hij mee aan de Nicaragua Volcano Challenge. Met deze negendaagse mountainbiketocht zamelt hij geld in voor Stichting WereldOuders. Ook bezoekt hij tijdens deze avontuurlijke reis de projecten van WereldOuders om met eigen ogen te zien waar het geld aan wordt besteedt.

‘Persoonlijk hou ik wel van een sportieve uitdaging. Dit gecombineerd met het fietsen door de mooie natuur van Nicaragua, mijn steentje kunnen bijdragen voor het project van WereldOuders en met eigen ogen kunnen zien waar dit aan bijdraagt door het bezoeken van de familiehuizen, spreken mij enorm aan,’ aldus Nando.

De Nicaragua Volcano Challenge is een uitdagende mountainbiketocht waarbij de deelnemers op een bijzondere manier de projecten van WereldOuders in Nicaragua en het land leren kennen. Er wordt ruim 400 kilometer door de binnenlanden van Nicaragua gefietst en de bikers maken kennis met een wereld die normaal voor toeristen verborgen blijft. Ze ontmoeten de kinderen waar WereldOuders zich voor inzet en logeren in de familiehuizen. Het geld dat zij met hun uitdaging weten te werven, is bestemd voor de kinderen en projecten van WereldOuders. WereldOuders biedt structurele hulp aan thuisloze kinderen in negen landen in Latijns-Amerika.