Nachtelijke testritten voor sneltram 51

De Dienst Metro en Tram test de komende weekenden een nieuw treinbeveiligings- en verkeersleidingssysteem voor het metronetwerk. Om het metroverkeer overdag niet te verstoren, zijn de testen ’s nachts. Het is niet gebruikelijk dat er dan metro’s rijden, dus mogelijk ondervinden aanwonenden hier hinder van. De sneltram stopt net als overdag bij de haltes en de deuren gaan open en dicht, alleen stapt er niemand in of uit.

Het gaat om de volgende weekenden:
Van vrijdag 11 op zaterdag 12 november en van zaterdag 12 op zondag 13 november – met 2 metro’s op het traject Centraal Station – Westwijk.

Van vrijdag 18 op zaterdag 19 november en van zaterdag 19 op zondag 20 november – met 2 metro’s op het traject Centraal Station – Westwijk. Tevens staan er reserveritten gepland voor de nacht van 26 op 27 november en 3 op 4 december.

Komend jaar volgen er meerdere testperiodes. De eerste naar verwachting vanaf half januari, Meer informatie vindt u op www.wijnemenjemee.nl.