Ouderkerk – Sporting Martinus

Een mooie zondag ( 6 november) voor het Martiniaanse vlaggenschip: de ploeg won de derby bij sv Ouderkerk met 4-0 en pakt hiermee drie broodnodige punten. Grote man bij Sporting Martinus was Ralph Jurka met drie doelpunten. David Soesan was eenmaal trefzeker.

De meegereisde supporters van Sporting Martinus hadden van te voren niet kunnen dromen dat het uitduel met buurman sv Ouderkerk ”een eitje” zou worden. De ploeg van oud-Martiniaan Lex van der Horst stond drie punten hoger en speelt op eigen veld voor veel publiek altijd voor een goed resultaat. Deze zondag was anders. Sporting Martinus pakte volledig verdiend de volle buit en deed dat met een ruime score.

Het eerste half uur van de wedstrijd was echter het aanzien niet waard. Beide ploegen speelden in een laag tempo en konden de ander niet onder druk zetten. Sporting Martinus probeerde het wel, maar de spitsen werden niet in stelling gebracht. Ouderkerk daarentegen liet zich voor rust helemaal niet zien voor doelman Steven den Heeten. Sporting Martinus gooide in het laatste kwartier voor rust de rem eraf en maakte in die periode het verschil. Ralph Jurka brak voor de Martinianen de ban als hij na een goede actie op doel afgaat en vanuit moeilijke hoek de bal snoeihard in de kruising schiet: 0-1. Het was het kwartiertje van Jurka, want niet veel later kopt hij via de keeper op de paal. Nog voor rust verdubbeld Sporting Martinus de score: Joel Cornwall zet voor en weer Jurka die mag afronden. Ditmaal geheel vrijstaand bij de tweede paal kopt hij binnen: 0-2.

Na rust een verwacht offensief van Ouderkerk, maar Sporting Martinus blijft vrij simpel op de been en loert op de counter en de ruimte achter de defensie van Ouderkerk. Er volgen wat uitbraken, maar we moeten wachten tot de 65ste minuut voordat invaller David Soesan het duel uiteindelijk op slot schiet. Met een schitterende stift via de onderkant van de lat maakt hij de 0-3. Enkele minuten later is het opnieuw jurka (zijn derde) die een Martiniaanse goal maakt: 0-4 en daarmee was de kous af. Donkere wolk boven een vrijwel sportieve wedstrijd was de directe rode kaart voor Martiniaan Niek Koning, na een harde charge. Met tien man was het vervolgens uitspelen en de fraaie overwinning meenemen naar Amstelveen!

Door de overwinning stijgt Sporting Martinus naar plek 6 met 11 punten uit 9 wedstrijden en neemt het plaats in de overgrote middenmoot. Het verschil tussen Laren (plek 5, 13 punten) en Roda’23 (plek 13, 10 punten) is slechts 3 punten. Volgende week gaat Sporting Martinus op bezoek bij vv Schoten, dat ook op 11 punten staat.