Overvallen juwelenhandelaar gegijzeld bij overval

De politie is vanmorgen met meer informatie gekomen naar aanleiding van de overval op de juwelenhandelaar gisteravond.

Het slachtoffer sloot het kantoor even na tienen en reed richting zijn huisadres elders in Amstelveen. In zijn straat aangekomen zag hij een man die naar hem zwaaide. Nadat het slachtoffer stopte, stapte de dader bij hem in. Onder dreiging van een vuurwapen is het slachtoffer naar het kantoor gereden. Daar kwamen nog twee daders, waaronder mogelijk een vrouw, bij de eerste. Het slachtoffer moest hulpeloos toezien hoe de drie daders er met een aanzienlijke hoeveelheid juwelen vandoor gingen.

De overvallers droegen bivakmutsen en waren donker gekleed. Het trio nam ook het voertuig van het slachtoffer mee. Deze auto werd later teruggevonden nabij de afrit Abcoude langs de A2. Een klopjacht van de politie bleef zonder resultaat.

De politie heeft op beide plaatsen delict sporenonderzoek uitgevoerd en heeft de vluchtauto in beslag genomen. De juwelenhandelaar zelf raakte lichtgewond. Een ambulance kwam ter plaatse voor behandeling, maar de juwelenhandelaar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Mensen die tussen 21.50 uur en 23.00 uur iets verdachts hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook, via 0800-7000.

Foto: KaWijKo Media / Vivian Tusveld