Politie traint op schietpartij in het Stadshart

Iedereen hoopt er natuurlijk op dat het nooit zal gebeuren. Maar er moet uiteraard wel op getraind worden. De politie in Amstelveen heeft de afgelopen weken geoefend in het winkelcentrum Binnenhof op de AMOK Procedure. De procedure is erop gericht om bij een schietpartij in een publieke omgeving, zo snel mogelijk een gewapend persoon te neutraliseren en slachtoffers te voorkomen.

Een snel inzetbaar team van de anti-terreur eenheid DSI (Dienst Speciale Interventies) deed bij de laatse oefening ook mee. Dit team surveilleert 24/7 in de omgeving van Amsterdam, om snel te kunnen reageren bij incidenten met zwaar geweld. Het team is zwaarder bewapend dan een normaal politie team, en is tevens beter getraind in dit soort situaties.

De oefeningen werden georganiseerd op momenten dat het winkelcentrum gesloten was. Omdat de procedures en tactieken niet prijsgegeven mogen worden, zette de politie Amstelveen een fotocompilatie op hun Facebook.