Moeizaam gelijkspel Sporting Martinus tegen Schoten

Sporting Martinus kon in Haarlem niet beschikken over aanvallers Koning en Wismeijer. Beiden zaten een schorsing uit. Trainer Ron Gerlof nam mede daarom de jeugdige talenten Freek Blom en Ramon Soesan mee.

Schoten en Sporting Martinus -beide op elf punten- konden het publiek in de eerste helft niet direct boeien met goed voetbal of vlammende aanvallen. De kansen voor beide doelen waren spaarzaam. Na een kwartier spelen kwam Martinus echter wel op voorsprong. Een handsbal in de zestien en de knikker ging op de stip. Jurka schoot beheerst de 0-1 binnen.

Na rust zagen we een duel met een hoog irritatiegehalte aan beide kanten en kon de scheidsrechter maar met moeite het duel in goede banen leiden. Sporting Martinus stond toen de slotfase naderde onder druk en kon de voorsprong net niet over de streep trekken. Schoten kwam even voor affluiten op 1-1. Een domper voor de meegereisde aanhang,

Volgende week gaat Sporting Martinus in het bekertoernooi op bezoek bij De Kennemers. De aftrap is om 14.00 uur.