Stenen schaaktafel voor het CobraMuseum café

Op donderdag 17 november onthulde wethouder Peter Bot (sport) een betonnen schaaktafel aan de voorzijde van het CobraMuseum Café in het Stadshart. De tafel is geschonken door de Amstelveense schaakliefhebber Maarten Langen. De eerste schaakzetten verrichtte Peter Bot samen met Ferry Weverling, een van de beste schakers van schaakvereniging KLM Pegasus. Het werd door de regen al snel een remise.

Maarten Langen schonk deze schaaktafel van een bedrijf dat gespecialiseerd is in buiten-meubilair aan de gemeente Amstelveen. In overleg met het Cobra is de tafel door de gemeente geplaatst bij het CobraMuseum café. Schaakliefhebbers kunnen bij het café gedurende de openingstijden van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur kosteloos de schaakstukken in bruikleen krijgen.

BBA-wethouder Peter Bot (sport): “Het lijkt erop dat Amstelveen steeds meer bekend gaat staan als een schaakstad. Naast de jaarlijkse Schaakweek, het NK Rapid en het evenement Schakers van Formaat kan op nu twee plaatsen in het Stadshart in de open lucht worden geschaakt. Ik begrijp dat het ledenaantal bij de goed samenwerkende Amstelveense schaakverenigingen Zukertort en KLM Pegasus stijgt. Dat geeft aan dat het schaken leeft in Amstelveen. Ik dank Maarten Langen voor de belangeloze schenking van dit cadeau waar alle Amstelveners gebruik van kunnen maken. Een nieuw schaaksymbool in het Stadshart.”