Tweede Diabetes Challenge Amstelveen geslaagd met maar liefst 46 deelnemers

Afgelopen zaterdag 12 november hebben 46 deelnemers en begeleiders de Diabetes Challenge Amstelveen volbracht. Deze uitdaging bestond uit een wandeltocht van 20, 10 of 5 km. Het grootste deel van de deelnemers liep 20 km.

Alle lopers eindigden met een feestelijke, gezamenlijke ronde op de atletiekbaan onder begeleiding van de Slagwerkgroep Bovenkerk en kregen hun medaille en bloemen uitgereikt door wethouder Peter Bot.

De groep, voor een groot deel bestaande uit mensen met diabetes, heeft het afgelopen jaar 2x per week gewandeld, begeleid door een wandelcoach van AV Startbaan. De gezondheidswinst is groot: niet alleen zijn de wandelaars fitter geworden, ook is bij velen het medicijngebruik sterk verminderd. Regelmatig wandelen er gasten mee als huisartsen, praktijkondersteuners, di√ętisten en fysiotherapeuten.

Uiteraard wandelt de groep door na deze challenge.

Zin om eens vrijblijvend mee te lopen?

Dit is iedere maandag en donderdag vanaf 19.00 uur. Start en finish zijn altijd op de parkeerplaats van de atletiekvereniging. Na afloop is er koffie en thee in het clubhuis van de vereniging. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wil Koot: voorzitter@AV-startbaan.nl.