VVD Ouder-Amstel raadslid Crys Larson kandidaat voor de Tweede Kamer

Gemeenteraadslid en voormalig wethouder van Ouder-Amstel Crys Larson staat op de (concept)kandidatenlijst van de VVD voor de Tweede Kamerverkiezingen. Op vrijdag 11 november jl. presenteerde de VVD haar conceptkandidatenlijst met Larson op de 78e plek. Crys Larson woont in Ouderkerk aan de Amstel, is zzp’er en momenteel werkzaam als interim manager bij een gemeentelijke organisatie in Limburg.

Larson was in de periode 2006-2010 raadslid in de gemeente Ouder-Amstel. In de periode 2010-2014 was zij wethouder. Na de vorige gemeenteraadsverkiezingen is de VVD buiten de coalitie gevallen, waarna Larson opnieuw raadslid werd. In de periode 2006-2016 was zij actief in landelijke commissies van de VVD op het gebied van Werk en Inkomen, Participatie en Integratie. Naast haar politieke activiteiten is zij lid van de Raad van Toezicht bij Wijdezorg, een ouderenzorginstelling in Zuid-Holland, en is zij lid van diverse netwerkorganisaties waaronder de lokale ondernemersvereniging OVOA.

Van 22 november tot 2 december mogen leden van de VVD reageren op de kandidatenlijst. De kandidatenlijst is definitief op 7 december als meer dan de helft van de leden een stem uitbrengt. Wanneer de minimale opkomst niet wordt gehaald neemt het Landelijk Bestuursoverleg op 10 december een besluit over de kandidatenlijst.

‘Mijn plaats op de kandidatenlijst ervaar ik als een erkenning van mijn inzet voor de VVD op zowel lokaal als landelijk niveau; ik ben ontzettend trots dat ik op de lijst mag staan’, aldus een enthousiaste Larson over haar plek op de lijst. ‘Ouder-Amstel is een prachtige gemeente waar ik mij de afgelopen tien jaar met hart en ziel heb ingezet voor de lokale belangen. Zoals twee nieuwe scholen, het nieuwe dorpshuis in Duivendrecht en zowel het economisch als sociaal beleid.’

De verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn op 15 maart 2017.