Wind spelbreker bij bekerwedstrijd Sporting Martinus

De wind was bij veel voetbalwedstrijden spelbreker dit weekend. Toch trotseerden de spelers van Sporting Martinus afgelopen zondag windkracht negen om een bekerwedstrijd te spelen tegen de Kennemers.

In de eerste helft bleven de spelers moeizaam op de been en werd de bal voorzichtig heen en weer gespeeld. Gevangen op het middenveld bleek het korte combinatievoetbal de enige mogelijkheid de bal langzaam richting het doel te bewegen en kansen te creëren. Martianen Diego Thomas, Thomas Verhoogt en Jesse Correia wisten met doortikballen het doel van de Kennemers te bereiken waarna  Verhoogt met een schot in de kruising de ruststand op 0-1 bracht.

Na de rust was niet alleen de wind afgenomen,  maar leken ook de krachten van Sporting Martinus weggevloeid.  De tegenstander nam het initiatief in handen en wist halverwege de tweede helft de stand gelijk te trekken via een vrije trap.

Hoewel het beide partijen lukte om een goal te scoren, was het vertrouwen in het spel nog niet gevonden. Veel balverlies en haastig voetbal leverde een onrustig spelbeeld op.

Toen de wedstrijd op en gelijkspel leek uit te draaien deed het onstuimige weer nog eenmaal van zich spreken. Een voorzet van de Kennemers die normaal gesproken voor keeper Niels Wuttrich zou moeten zijn, werd door de wind van richting veranderd en belande op het hoofd van de tegenstander, waardoor de 2 – 1 zacht werd binnengekopt.

Zo werd een moedige strijd door Sporting Martinus verloren en nam zij afscheid van het bekertoernooi.

Foto’s: Stef Cornwall