Zevende Ouderkerker Cross succesvol verreden

De zevende editie van de Ouderkerker Cross is afgelopen zondag in fraaie weersomstandigheden verreden. De thuisrijders van WTC De Amstel deden het daarbij erg goed. Met een recordaantal deelnemers kan de organisatie met trots terugkijken op een prachtig evenement.

In het hoofdnummer van de Junioren en Eliterenners werd de wedstrijd in de laatste ronde beslist in een direct duel tussen de beide jonge Ouderkerkers Teun Mouris en Victor Broex. Beiden wonnen in de zomer in hun categorie de weg-editie van de Ronde van Ouderkerk en nu hadden ze hun zinnen op de Ouderkerker Cross gezet. Ze bleken ook te sterk voor de rest van het veld en gingen gezamenlijk de laatst ronde in. Mouris miste in de laatste meters een bocht en moest Broex laten gaan, waardoor Broex “de dubbel” pakte. Dennis Soeverein uit Haarlem eindigde op enige achterstand als derde. Tony Stoffels en Koos Jeroen Kers van WTC De Amstel werden respectievelijk 4e en 5e en hielden daarmee heel veel toprenners achter zich, met o.a. de jonge Ruben van der Pijl uit Amstelveen op de 6e plaats en Max van de Water als 8e.

In de Nieuwelingen-klasse was er een verrassende zege van Wessel Mouris uit Baambrugge. Hij reed fraai naar de overwinning, ruim voor zijn Amstelveense clubgenoot Tijmen van der Pijl en de Haarlemmer Serginho Wilshaus.
Beste dame van de dag was de talentvolle Laura Gorter uit Utrecht die Amstelrensters Judith van Maanen en Aagtje Dijkman voor bleef. Wegprofessional Riejanne Markus werd 5e.
In de grootste categorie van de dag, de Masters 40+, stonden bijna 90 deelnemers aan de start; ongekend voor het veldrijden. Ook hier winst voor een Amstelrenner: Marcel Witte uit Amsterdam Zuidoost won de koers voor Patrick Molenaars uit Amstelveen en de Noordwijker Danny Zuiderduin.

De Jeugd is een groeiende categorie met winnaars. De Nesser Mees van Duren won na een spannende wedstrijd van Ouderkerker Jelle Boonstra en Michiel Mouris, met ook de clubrenners Julian Vergouw, Sander Brandse en Viego Tijssen nog in de Top-10. Naast alle reguliere categorieën was er ook een groot peloton regionale “coryfeeën” dat in de Funklasse reed. Bij de schooljeugd won Remco van ’t Schip en bij de senioren was Frank Nederveen de winnaar.

Hadden de deelnemers vorig jaar af te rekenen met regen en modder; nu was het fraai winterweer met een snel een technisch parcours. Vooral de passages langs het strand maakten de koers lastig op het drie kilometer lange parcours. Meer dan tweehonderd deelnemers genoten van het mooie Ouderkerkerplasgebied.