Ziekenhuis Amstelland viert 1000e baby en breidt geboortecentrum uit

Zatermiddag om precies 17.24 uur is in het Geboortecentrum van Ziekenhuis Amstelland de 1000e baby van 2016 geboren. Niet alleen voor de kersverse ouders van de kleine Lola uit Amsterdam, maar ook voor Ziekenhuis Amstelland een feestelijk moment.
De ouders van Lola zijn dolgelukkig met de geboorte van hun dochtertje. Dezelfde middag nog kwam Ida Zwaan, manager van het Vrouw & Kind centrum, hen feliciteren. Ze werden verrast met champagne en taart én een verrassingspakket voor moeder en baby. Ook het team van verloskundigen, gynaecoloog en kraamverpleegkundigen genoten van de traktaties.

Groei
De 1000ste baby is dit jaar ruim twee maanden vroeger geboren dan in 2015. Er is een grote groei in het aantal aanstaande moeders (en vaders) die het ziekenhuis weten te vinden. Daarom wordt per 1 januari 2017 het geboortecentrum uitgebreid van vier naar zes verloskamers. Ook worden de voorzieningen uitgebreid en is het straks mogelijk in bad te bevallen. Daarnaast wordt er op alle kamers lachgas aangeboden en wordt er speciale aandacht besteed aan lifestyle.

Voorlichtingsbijeenkomst
Meer weten over bevallen in Ziekenhuis Amstelland? Elke maand organiseert de afdeling Verloskunde een bijeenkomst waar toekomstige ouders worden voorbereid op bevallen in het ziekenhuis. De eerstvolgende bijeenkomst is op 13 december 2016. Meer informatie en aanmelden kan via www.ziekenhuisamstelland.nl.