Zondag zevende editie Ouderkerker Cross

De Ouderkerker Cross vindt komende zondag 27 november voor de zevende keer plaats. De wedstrijd maakt onderdeel uit van de “Amsterdamse Crosscompetitie” en wordt georganiseerd door WTC De Amstel. Start is op de “Aan de Wind”en de finish is naast het strand. Voor het publiek is de wedstrijd goed te volgen, omdat de renners op tweederde van het parcours van ruim 3 kilometer in beeld zijn.

Programma
10.00 uur: Jeugdcross en Schooljeugd
11.00 uur: Masters 40+ en Funklasse MTB
12.00 uur: Senioren 17 – 39 jr, Nieuwelingen en Dames
(Funklasse en Schooljeugd kan zich vooraf inschrijven via amstelcross@upcmail.nl)

Het is zeker dat de twee jonge Ouderkerkers Teun Mouris (begin november nog winnaar van een wegwedstrijd in Japan) en Victor Broex (dit weekend nog winnaar in het Twiske) zullen proberen om in de top 3 te eindigen. Als viervoudig winnaar Dylan Groenewegen weer aanwezig is, is hij de te kloppen man.

De categorie Nieuwelingen (15/16 jaar) wordt beheerst door Niek Voogt uit Ouderkerk, maar ook zijn clubgenoten Owen Geleijn (winnaar in Nes aan de Amstel) en Wessel Mouris staan geregeld op het podium. In de Damesklasse is Amstelrenster Judith van Maanen vaak succesvol. In de Mastersklasse, renners van 40 jaar en ouder, is Marcel Witte van WTC De Amstel de favoriet, maar zijn clubgenoten Jeroen van Hoeijen, Hamish Morrin, Michael Breedt en  en vooral Amstelvener Patrick Molenaars zitten hem op de hielen. In de Jeugdklasse (tot 14 jaar) heeft de thuisclub ook enkele toppers met de klassementsleider Mees van Duren, maar ook Jelle Boonstra, Sander Brandse, Viego Tijssen, Michel Mouris en Julian Vergouw staan wel eens op het podium.
In de  wedstrijden voor Schooljeugd (om 10 uur) en de  Mountainbike Funklasse (11 uur) zullen veel plaatselijke coryfeeën proberen op het podium te komen.

Op 27 november zijn delen van het Ouderkerkerplasgebied van ca. 8.30 uur – 14.00 uur niet vrij toegankelijk. Hondenbezitters wordt verzocht honden aangelijnd te houden.