Blazersklas De Cirkel en Máxima op BZT Kerstgala

De blazersklas van basisschool De Cirkel is zondag 18 december te zien op NPO1. De jonge Amstelveense muzikanten zijn gasten bij het BZT Kerstgala. Eregast op dit feest is koningin Máxima.

Ze kunnen het bijna niet geloven op basisschool De Cirkel, maar het is echt waar. Hun blazersklas is uitgenodigd voor het grote BZT Kerstgala. Schooldirecteur Fred van Oijen van De Cirkel is maar wat trots dat zijn blazersklas bij het gala mag zijn. ‘De stichting Meer Muziek in de Klas heeft ons uitgenodigd vanwege onze aanpak om goed muziekonderwijs te bieden. We zijn ontzettend trots op de kinderen. Het enthousiasme van de jonge muzikanten in de blazersklas is geweldig.’ Fred is zelf ook van de partij bij de opnames van het BZT Kerstgala, net als zes docenten. Onder hen zijn Eveline van Dijk en Cora Bakker, die de blazersklas al langere tijd begeleiden.

De uitnodiging voor het muziekgala bleek nog wel een staartje te hebben. ‘Omdat Máxima bij het gala is, moesten alle kinderen en begeleiders gescreend worden. We hebben dus alle namen moeten doorgeven aan de organisatie.’ Maar ook dat is goed gekomen: iedereen kwam door de ballotage.

De blazersklas is een samenwerking van De Cirkel met de Muziek- en Dansschool Amstelveen. In de klas zitten ongeveer 20 leerlingen uit de groepen vijf tot en met zeven. Zij oefenen elke donderdagmiddag samen. Natuurlijk oefenen de jonge blazers ook dagelijks thuis op hun instrument. De leerlingen spelen onder meer saxofoon, klarinet, trombone en trompet. Fred: ‘We zijn heel trots op hen. Allemaal kijken dus naar de uitzending!’

Het BZT Kerstgala met de blazersklas uit Amstelveen is komende zondag 18 december te zien vanaf 20.30 uur op NPO1. De uitzending zit vol muziek en dans van onder anderen Maan, Nick & Simon en Gers Pardoel. Gastheer en gastvrouw bij het programma zijn de voor kinderen bekende presentatoren Jetske en Pepijn.