D66 wil ruimere openingstijden Winter Village Amstelveen

De fractie van D66 heeft bij de commissievergadering van 1 december jl. het college van B&W opgeroepen om met de organisatie van de kerstmarkt en Unibail-Rodamco in gesprek te gaan over  een verruiming van de openingstijden voor de chalets op de kerstmarkt in Amstelveen zodat deze ook in avond geopend kunnen zijn.

Verrijking voor het stadsplein
De fractie van D66 is al jaren voorstander van een bruisender stadsplein en moedigt initiatieven zoals de kerstmarkt dan ook van harte aan. De Winter Village trekt veel bezoekers, met name in het weekend. D66 verbaast zich echter wel over de openingstijden van de chalets op de kerstmarkt. Deze mogen dagelijks tot 18.00 uur geopend zijn (op donderdag tot 21.00). ‘De charme van een kerstmarkt zit hem juist in het feit, dat er ook ’s avonds wat te beleven valt voor bezoekers’, meent D66-woordvoerder economische zaken Tawros Aslanjan.

Ondernemers
Ook diverse lokale ondernemers – die de chalets exploiteren – hebben aangegeven voorstanders te zijn van ruimere openingstijden. De ondernemers zijn nu verplicht om hun chalets om 18.00 uur te sluiten terwijl er op dat moment nog veel bezoekers aanwezig zijn op de Winter Village. Daarnaast geven de ondernemers aan dat het openstellen van de kerstmarkt in de avonduren ook bezoekers uit de regio kan trekken.

Top 10
Winter Village Amstelveen staat in de top 10 leukste kerstmarkten in en om Amsterdam. ‘Het is goed om te  zien dat de Winter Village Amstelveen is uitgeroepen tot een van de leukste kerstmarkten in de metropool. Wat is er dan mooier dan om dit succes te vieren door langer open te gaan zodat nog meer mensen plezier kunnen beleven van deze kerstmarkt, ‘ aldus raadslid Tawros Aslanjan. De fractie van D66 hoopt dan ook dat na deze succesvolle eerste editie, de kerstmarkt een terugkerend jaarlijks evenement wordt in Amstelveen.