Eerste paal ‘De Terrassen’ geslagen

Wethouder Peter Bot (Ruimtelijke ordening) heeft woensdag 30 november 2016 het officiële startsein gegeven voor de bouw van ‘De Terrassen’, twee nieuwe appartementengebouwen in de wijk Groenelaan. Samen met de ontwikkelaar en belegger sloeg Peter Bot de eerste paal voor het complex bestaande uit 134 huurappartementen met parkeergarage voor 179 parkeerplaatsen.

Paas Vastgoed Ontwikkeling realiseert de appartementencomplexen op de locatie van twee voormalig leegstaande kantoren aan Groenelaan 3 en 5. Voor de complexen wordt een nieuwe weg aangelegd, de Maimonideslaan. De realisatie is het sluitstuk van de ontwikkeling van een groter gebied met veelal luxe  appartementen.

Wethouder Peter Bot: “In iets meer dan 12 maanden is een plan ontwikkeld, de bestemming gewijzigd en de omgevingsvergunning aangevraagd en verleend. Dit proces is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen initiatiefnemer, diverse adviseurs en de gemeente Amstelveen. De tekeningen zijn fraai en passen in de omgeving. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan een mooie uitstraling met ruime balkons. Ook worden er aanzienlijk meer parkeerplaatsen aangelegd dan de norm voorschrijft. Een goede zet gezien de parkeerdruk op deze locatie.”

Het project zal naar verwachting medio 2018 worden opgeleverd.
Kijk voor meer informatie op www.amstelveen.nl/bouwprojecten of op www.paasvastgoed.nl