Gemeente wijzigt afvalinzameldagen

Met ingang van januari 2017 wijzigen de dagen waarop de gemeente Amstelveen het huishoudelijk afval ophaalt. De gemeente wil het inzamelen van afval beter verdelen over de stad. Voor alle Amstelveners geldt dat de dag dat waarop plasticverpakkingen, metaal (blik) en drankkartons PMD opgehaald worden wijzigt.
Dat heeft tot gevolg dat voor sommige wijken ook de inzameldag voor groente-, fruit en tuinafval (GFT), papier en restafval wijzigt. In de nieuwe papieren afvalkalender 2017, die eind december in de brievenbus ligt, is te zien op welke dagen afval opgehaald gaat worden. Ook is op de afvalkalender te zien wanneer in januari de kerstboom bij de containers gezet kan worden.

Het schema is ook altijd online te bekijken. Op mijnafvalwijzer.nl is na het invullen van postcode en huisnummer de afvalkalender met alle inzameldata te verkrijgen.

Nog handiger is de Afvalwijzer app (icoon van witte container in groen vlak) die gedownload kan worden in de Appstores van Apple, Android of Windows. In deze app kan na installatie een notificatie ingesteld worden zodat er een seintje gegeven wordt wanneer de containers of zakken met PMD buiten gezet kunnen worden. Ook zijn in de app de ondergrondse glas-, papier- en kledingcontainers te vinden.

Foto: Gemeente Amstelveen