IVN wandeling door de Middelpolder

Er is geen polder in Amstelveen die zo afwisselend is als de Middelpolder. IVN Amstelveen organiseert op zondag 8 januari een midwinterwandeling door deze polder.

De Middelpolder begint bij de Kalfjeslaan met het Noord-Hollandpad, het golfcircuit en de sportvelden. Na de Kostverlorenweg een duik in het diepe met zicht op een brede rietkraag waar het ’s zomers en ’s winters goed toeven is voor allerlei soorten vogels. Dan rechts de waterzuivering met daarachter bos, rechtdoor het onverveende Bovenland en weer daarachter het gedraineerde Bankrasmeer. Dat alles geflankeerd door de Amstel. Een magische plek waar geschiedenis en natuur samenkomen. IVN gidsen nemen u graag mee en laten u deze bijzondere polder zien.

Zondag, 8 januari om 10 uur wordt er verzameld op de Jeanne d’Arclaan 8 (schooltuinen) 1183 BA te Amstelveen. De rondleiding is gratis en parkeren in de buurt eveneens.
Aanmelden is niet nodig.

Voor meer informatie 0625083910 of https://www.ivn.nl/afdeling/amstelveen/activiteiten/natuurexcursie-door-de-middelpolder