Jonge natuurvlogger laat zich niet hinderen door rolstoel

Jasper Schiphof is achttien  jaar en heeft een passie voor het filmen van de natuur. Hij maakt inmiddels alweer twee jaar korte films vanuit het Amsterdamse Bos. Jasper laat zich daarbij niet hinderen door zijn rolstoel, ook al maakt die het filmen niet altijd even makkelijk.

RTVA-verslaggevers Pieter Buss en Sil van Wees spraken Jasper over zijn passie.Aanleiding is een nieuwe lange film die hij heeft gemaakt, ‘Natuurlijk! Amsterdam’, die niet alleen in het Amsterdamse Bos is gefilmd, maar ook in andere Amsterdamse (natuur-)gebieden. Jasper heeft al een breed scala aan dieren voor zijn lens weten te krijgen. Waaronder enkele lastig te vinden soorten, zoals de steenmarter, de blauwborst en de ijsvogel. Zijn vlogs leveren vaak enthousiaste reacties op bij de facebookfans van het Amsterdamse Bos. Jasper voorziet zijn films van interessant en leerzaam commentaar, soms met een vleugje droge Amsterdamse humor.

‘Natuurlijk! Amsterdam’ kun je online bekijken op het Youtube-kanaal van Jasper Schiphof. Op de website van het Amsterdamse Bos kun je alle vlogs van Jasper bekijken over de natuur van het Bos.