Jonge stagiairs Jemila en Laura vloggen voor RTVA

RTVA ontvangt regelmatig stagiairs van de Amstelveense scholen voor een maatschappelijke stage. Deze week mochten vier leerlingen van het Amstelveen College hun kunsten laten zien. Maatschappelijke stagiairs krijgen sinds enige tijd de opdracht een vlog te maken over een onderwerp dat speelt in Amstelveen of bij de jeugd. Vandaag laten we het resultaat van Jemila en Laura zien. Zij gingen op pad met de vraag: wat te doen na schooltijd?

Voor school (Amstelveen College) moesten we een stageplek zoeken. Wij dachten gelijk aan RTV Amstelveen omdat wij eraan denken om later ook in de media te gaan werken.

De eerste dag moesten we gelijk beginnen met een storyboard maken waarin we onze plannen uittekende voor de volgende dag. Op dinsdag was het vlogdag. Dat was voor ons het spannendst, omdat wij hier allebei geen ervaring mee hadden, maar na een tijdje waren we eraan gewend en ging het heel erg goed. Wat wij wel moeilijk vonden was om mensen te interviewen en de vragen voor dit interview te bedenken.

Op dag drie moesten we de hele dag editen. We dachten dat dit saai zou worden maar het bleek heel erg leuk te zijn. Het is natuurlijk altijd gek om jezelf terug te zien dus hebben we veel gelachen. De filmpjes achter elkaar zetten was makkelijk alleen, toen moest het geluid nog… Gelukkig was er iemand die ons daar heel erg goed mee kon helpen en liet zien wat we moesten doen zodat we er veel van leerden. Het eindresultaat was heel erg leuk geworden en we zijn er heel erg trots op.

Vandaag is alweer de laatste dag dat we hier zijn en we vinden het eigenlijk best wel een beetje jammer. We zijn heel erg blij met die nieuwe ervaringen die we hebben opgedaan en zullen dit niet snel vergeten.

Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor de hulp en de vriendelijkheid die wij in dit bedrijf hebben ontvangen.

Jemila (16) en Laura (16)