Ouderkerkse mountainbiker fietst in Nicaragua 3550 euro bij elkaar voor goed doel

Nando Chirino uit Ouderkerk aan de Amstel fietste van 18 tot en met 27 november door de jungle van Nicaragua om geld in te zamelen voor Stichting WereldOuders. Hij haalde een bedrag op van € 3550,- door 400 kilometer in zes dagen te fietsen. De route – door het tropisch regenwoud, langs het strand, door koloniale stadjes en door de dichtbeboste paden langs vulkanen – was grotendeels over onverharde tracks.

“Het was een indrukwekkende ervaring die ik nooit meer zou vergeten”, aldus Nando Chirino. “Naast het testen van mijn eigen doorzettingsvermogen tijdens deze tochten, heeft het bezoeken van de familiehuizen van Wereld Ouders erg veel indruk op mij gemaakt. Dit fietsavontuur ligt inmiddels achter mij maar nu ik met eigen ogen heb gezien dat deze kinderen en families nog veel meer hulp kunnen gebruiken, wil ik kijken op welke manier ik nog een steentje kan bijdragen.”

De Nicaragua Volcano Challenge is een uitdagende mountainbiketocht waarbij de deelnemers op een bijzondere manier de projecten van WereldOuders in Nicaragua en het land leren kennen. Het geld dat zij met hun uitdaging weten te werven, is bestemd voor de kinderen en projecten van WereldOuders. In totaal haalde de groep een bedrag op van ruim € 41.000,-.