Een naam voor het drijvende zwembad: Poel’s Up

Na een lange periode van plannen maken en plannen uitvoeren komt er zo langzamerhand schot in de realisatie van het zwembad in de Poel. Zo is gisteren de naam van de nieuwe recreatiemogelijkheid bekendgemaakt. De gekozen naam is ” Poel’s Up” refererend aan de `Poel en aan de mogelijkheid om te suppen. Deze naam is bedacht door zowel Ilja Smit als Rhea Stuur. beide hebben als prijs een Sup Clinic gewonnen als een BBQ.

De gemeente Amstelveen heeft medio 2015 een vijftal betonnen caissons overgenomen van de gemeente Amsterdam teneinde het zwemmen in de Poel weer mogelijk te maken. Jaren geleden heeft de plaatselijke VVD fractie van de gemeenteraad het idee geopperd voor een stadsstrand aan de Poel. Dat plan kon niet doorgaan vanwege de ernstige verontreiniging van het Poelwater.

Het idee om in de toekomst een mogelijkheid te scheppen om in het natuurwater van de Poel te zwemmen is overigens nog steeds levend maar hangt af van een zuiveringsoperatie door het waterschap Rijnland. Het zal echter nog wel wat jaren duren voordat deze gigantische zuiveringsoperatie zal starten. Maar uiteindelijk moet de Poel weer een een heldere plas water worden waarin zowel de vegetatie als de vissen weer goed kunnen gedijen en dus ook mensen weer zonder risico een duik kunnen nemen.

Tot die tijd zal er dus vanaf aanstaande zomer gezwommen kunnen worden in de betonnen caissons die afgelopen zomer in de Poel zijn geplaatst.

Dit bad wordt geëxploiteerd door Rob & Melissa de Ruyter die naast de gelegenheid om te zwemmem ook de mogelijkheid bieden om te suppen. Ook de inwendige mens komt bij deze nieuwe sport- en spelaccommodatie niets te kort.