Oliebollenvet hoort niet in het toilet

Oliebollen. Deze oer-Hollandse delicatesse wordt vandaag de dag vaak bij de supermarkt of gebakkraam gekocht. Toch zijn er nog veel mensen die de bol thuis bakken. En na het bakken van de bollen wordt het vet vaak in de wc weggespoeld. En dat is geen goed plan. Zowel vast als vloeibaar vet gaat namelijk klonteren en stollen als het in het rioolwater terecht komt en veroorzaakt zo verstoppingen. Daarnaast kost het de waterschappen elk jaar miljoenen euro’s om al dat vet uit het water te filteren.

Daarom een tip: Giet vetresten terug in een plastic fles of in een leeg pak melk en doe het bij het gewone afval of recycle het! Bij steeds meer supermarkten, scholen, sportclubs en milieustraten staat een gele container voor de inzameling van gebruikt vet. Weet u niet waar? Klik HIER, vul uw postcode in en u krijgt antwoord.

Foto: Sander van der Wel