Samenwerking Geboortecentrum Ziekenhuis Amstelland verbetert zorg

Ziekenhuis Amstelland heeft 30 november een overeenkomst met vier partijen getekend om de zorg rondom zwangeren in het Geboortecentrum te verbeteren. Dat zijn Hestia kinderopvang, Varimed, Soda Bodyfit en Naïf.

Door deze bijzondere samenwerkingen kan het Geboortecentrum van Ziekenhuis Amstelland nét dat beetje meer bieden rondom zwangerschap en bevalling. Het krijgen van een kind is al één van de meest bijzondere ervaringen in een mensenleven en op deze manier wordt daar een extra dimensie aan gegeven.

Kinderopvang Hestia gaat vanuit hun bijzondere pedagogische visie kinderopvang verzorgen in het ziekenhuis. Zwangeren kunnen voor eventuele broertjes of zusjes een beroep doen op de opvang wanneer zij een bezoek aan het ziekenhuis brengen of wanneer de bevalling zich aandient. De opvang is tweetalig mogelijk, zowel Nederlands als Engels. De dienstverlening zal in maart 2017 van start gaan.

Varimed gaat het Geboortecentrum voorzien van sfeervolle verlichting. Patiëntenkamers, verloskamers en gangen worden hierdoor minder klinisch en ‘steriel wit’. Er wordt een huiselijke en klantvriendelijke sfeer gecreëerd.

Soda Bodyfit zal zorg dragen voor het lifestyle programma voor kraamvrouwen en zwangeren. Er wordt in 2017 trimestergericht een (sportief) programma aangeboden aan de patiënten van Ziekenhuis Amstelland.

Aandacht voor details maakt het verschil. Met de toepassing van Naïf babyverzorgingsproducten geeft Ziekenhuis Amstelland invulling aan een verantwoorde keuze rondom de zorg van baby’s, peuters en kinderen die worden verzorgd op de kinder- en verlosafdeling. Ook zijn de producten te koop op de afdeling.