Schade door vuurwerk wordt verhaald op daders

Oud en Nieuw wordt ieder jaar feestelijk gevierd in Amstelveen. Een gewoonte die de gemeente graag wil behouden maar het moet wel veilig blijven. De Amstelveense politie en de gemeente gaan komende jaarwisseling extra controleren op het afsteken van vuurwerk buiten toegestane tijden. Daarnaast controleren gemeente en politie de vuurwerkvrije zones zoals schoolpleinen, (heem)parken, rond bejaarden- en verzorgingshuizen en op plekken waar dieren worden opgevangen.

Het afsteken van vuurwerk is toegestaan tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. Vuurwerk afsteken buiten deze tijden kan een boete opleveren. Jongeren tot 18 jaar worden doorverwezen naar Bureau Halt. Ook voor het afsteken van illegaal vuurwerk kunnen forse boetes worden uitgedeeld. De gemeente zal schade veroorzaakt door vuurwerk verhalen op de daders.

De politie en de gemeente Amstelveen doen een beroep op inwoners van de gemeente om bij incidenten dit bij de politie te melden. Liefst met signalement van mogelijke daders. Dit kan gemeld worden bij de politie 0900-8844. Anoniem melden kan ook via ‘Meld Misdaad Anoniem’ 0800-7000

Vrijdag 30 december worden ondergrondse papier- en pmd-containers afgesloten. Op 2 januari worden deze weer geopend.

Foto: Vivian Tusveld