Sporting Martinus deelt punten met Arsenal

Trainer Ron Gerlof kon tegen Arsenal niet beschikken over Diego Tomas, David Soesan en Thomas Verhoogt. Raymon Wismeijer en Niek Koning maakten -na een schorsing- weer deel uit van de selectie.

Voor de rust zagen de meegereisde supporters een moeizame start van Sporting Martinus. Arsenal was een fractie beter, kreeg kansen, maar keeper Steven den Heeten kon met een paar goede reddingen zijn doel schoonhouden en hield de Martinianen daarmee in de wedstrijd. Pas na een half uur kon Sporting Martinus gevaarlijk worden. Na een goede aanval vloog de bal rakelings over het doel.

De tweede helft was er een ander spelbeeld: Sporting Martinus werd aanvallend sterker en Arsenal liet niet veel meer zien. De kansen van de Amstelveners troffen helaas geen doel. Joel Cornwall was nog dichtbij: zijn kopbal raakte de lat. Vele aanvallen strandden, de wedstrijd was rommelig en beide ploegen moeten genoegen nemen met een punt. Onder de rook van het Olympisch Stadion bleef het 0-0.

Met name na rust had er meer in gezeten en lag een overwinning binnen handbereik. Door het gelijke spel blijft Sporting Martinus in de gevarenzone. Met 13 punten uit 12 duels is de ploeg terug te vinden op de 11de plaats.