Sterke derby betekent winst voor RODA’23

Na een prima seizoensstart (elf punten uit vijf wedstrijden), blijkt winnen voor Ouderkerk de laatste weken lastig. Ook tegen streekgenoot RODA’23 konden geen punten worden gehaald.

Vanaf de start liet RODA’23 merken dat zij speelde voor de winst. Binnen vier minuten tekende Yorick van der Deijl voor de 1-0. Dit doelpunt werd snel gevolgd door twee goede kansen van Tim Steij, knap gered door Ouderkerk-doelman René de Jong. Daarna wist Ouderkerk zich onder de druk uit te voetballen en het eerste gevaar in het strafschopgebied van de tegenstander leverde Ouderkerk, via Sander Couperus, de gelijkmaker op. Deze treffer luidde een gelijkwaardige strijd in tijdens de resterende minuten.

Kansen waren er wel, scoren lukte niet, totdat Van der Deijl vanaf elf meter mocht aanleggen en de thuisploeg op 2-1 zette. Ondanks een sterke tweede helft van Ouderkerk werd verzuimd de 2-2 te maken. Tot het einde van de wedstrijd hing een doelpunt van Ouderkerk in de lucht, maar toen Steij in blessuretijd de 3-1 binnenschoot restte Ouderkerk niets anders dan de nederlaag te accepteren.

Een mooi schouwspel van twee sterk spelende elftallen waarin de doelpunten werden veroorzaakt door onoplettendheid.