Swan Lake van Jakop Ahlbom & ICKamsterdam in Schouwburg Amstelveen

Theatermaker Jakop Ahlbom en dansgezelschap ICKamsterdam staan op woensdag 21 december met Swan Lake in Schouwburg Amstelveen. Zijn eerste avondvullende dansvoorstelling baseert Jakop Ahlbom op het bekende klassieke ballet Het Zwanenmeer. Met acht dansers van ICKamsterdam, een live band, dierenkoppen en messenwerpers, geeft Jakop Ahlbom een geheel eigen invulling aan het wereldberoemde sprookje.

In Swan Lake ontdekken de personages hun obscure kanten, manipulatieve gedrag, jaloezie en wraakzucht en dat liefde niet alles overwint. De band Alamo Race Track zet de oorspronkelijke muziek van Tsjaikovsky om in hun eigen, kenmerkende stijl met invloeden van indie, folk en pop. Daarnaast componeerde de band nieuw werk voor de voorstelling en staan ze elke avond live op het podium. ICK is een spraakmakend dansgezelschap dat onder andere internationale dansvoorstellingen produceert.

Zweedse theatermaker Jakop Ahlbom, boekte internationale successen met fantastische fysieke voorstellingen als Vielfalt, Lebensraum en het veelgeprezen Horror.
De stijl die Ahlbom hanteert in zijn werk is niet onder één noemer te vangen. Kenmerkend voor zijn werk zijn acrobatiek, absurdisme, illusie en bijna dierlijke bewegingen. Zijn werk is beeldend en vertrekt vanuit het fysieke lichaam van de mimer, danser, acteur. Het wordt bepaald door ‘de logica van dromen’; een wereld die onlogisch is en zich op de grens van het onbewuste beweegt. Met al deze stijlen en middelen ontstaat een nieuwe theatrale werkelijkheid waarin humor een zeer grote rol speelt.

Meer informatie: Schouwburg Amstelveen – Swan Lake