Zorgen om verkeersveiligheid Amsterdamseweg

Ouders van leerlingen van de Piet Hein school maken zich ernstig zorgen over de veiligheid van de voetgangersoversteekplaats op de Amsterdamseweg, ter hoogte van de Parklaan.

De oversteek met zebrapad biedt schijnveiligheid, er zijn meerdere malen bijna-ongelukken gebeurd. Er komt veel, vaak hard rijdend, verkeer langs. Bestuurders stoppen niet voor het zebrapad als er kinderen over willen steken. Ook niet als zij begeleid worden door hun ouders. Volgens de ouders gebeurt het zelfs regelmatig dat er nog even extra gas gegeven wordt om nog snel voor de overstekende voetgangers langs te kunnen. Kinderen kunnen dit niet inschatten, waardoor het soms erg gevaarlijk wordt.

Vanuit de ouders zijn er meermaals brieven gestuurd aan de gemeente Amstelveen, burgemeester Mirjam van ’t Veld en wethouder Jeroen Brandes. Helaas heeft dit nog geen resultaat gehad. De ouders vragen zich af hoe lang het nog goed blijft gaan bij de oversteek en zij blijven hopen op een passende oplossing van de gemeente.

UPDATE: De gemeente heeft ondertussen een reactie gegeven aan RTVA.

De gemeente heeft september 2015 overleg gehad met de directie van de Piet Hein school en toen ook een aantal maatregelen genomen. Daarnaast is de gemeente al enige tijd met de school in overleg om een aantal klaar-overs te leveren. De wethouder hoopt op korte termijn ook met de voorzitter van de verkeerscommissie in overleg te kunnen.

Een van de maatregelen die is genomen is het ’s ochtends afsluiten van de Parklaan voor ouders die hun kinderen vlakbij de school wilden afzetten. Omdat ze daar moeten keren in die straat, leidde dat tot onveilige situaties.