15.000 euro beloning voor Amstelveense Coldcase moordzaak

De politie is onlangs gestart met een proef om coldcase zaken op te lossen. In vijf gevangenissen is een kalender verspreid met daarop 52 coldcase zaken. De politie hoopt op die manier aandacht te vragen voor deze zaken.

Een van die coldcase zaken is de moord op Lydia Baneke-Knap, die op 9 februari 1994 zwaargewond in haar woning aan de Haagkerslaan werd gevonden. Haar man was die middag om 14.00 vertrokken om boodschappen te doen. Toen hij om 16.00 uur weer terugkwam, trof hij zijn zwaargewonde vrouw aan. Direct werd er eerste hulp geboden, en is Lydia naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed ze echter aan haar verwondingen.

Haar hele leven heeft in het teken van hulpverlening gestaan. Lydia was met pensioen en werkte daarvoor bij het Joods maatschappelijk werk. Familie en vrienden weten nog steeds niet wie deze vrouw vermoord heeft en waarom.

Op deze coldcase staat een beloning van 15.000 euro. Tips kunnen helpen deze zaak alsnog op te lossen. Via de website van de politie kunt u een tipformulier invullen.

Foto: Politie eenheid Amsterdam / Coldcase Kalender