NK Beachvolleybal dit weekeinde in The Beach Aalsmeer

Het eerste weekend van het nieuwe jaar begint traditioneel goed voor de liefhebbers van beachvolleybal. In indoorbeachsportcentrum The Beach wordt namelijk afgetrapt met het NK Beach Aalsmeer 2017.

De nieuwste editie van traditionele Nederlands kampioenschap indoorbeachvolleybal staat voor de vijfde keer symbool voor de start van het nieuwe beachvolleybaljaar. En ondanks dat de Olympische Spelen van Rio de Janeiro nog redelijk vers in het geheugen liggen, kijken sommige beachkoppels al voorzichtig vooruit naar de volgende olympiade richting de Spelen van 2020 in Tokio.

Het eerste lustrum van het NK Beach Aalsmeer wordt omlijst met meerdere ‘first timers’:

– Het is voor het eerst dat de broers Sven en Jeroen Vismans samen één team vormen op het NK indoor.

– Het is de eerste keer dat Marleen Raymond-Van Iersel en Manon Nummerdor-Flier als koppel – als team bestaan ze pas sinds oktober 2016 – deelnemen aan een officieel toernooi.

– Het is de eerste keer dat Manon Nummerdor-Flier serieus als beachvolleybalster gaat acteren.

– Sanne Keizer zet in The Beach haar eerste stappen van haar comeback in het beachvolleybalcircuit, waarin ze samen met Mered de Vries in actie komt.

–  Het NK Beach Aalsmeer 2017 wordt het eerste optreden van bronzen medaillist van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro Alexander Brouwer op Nederlandse bodem, die met gelegenheidspartner Christiaan Varenhorst het zand op komt.

– Het is voor het eerst dat zo veel olympiërs samenkomen in één nationaal toernooi.

Het Nederlands indoorkampioenschap wordt naast het sterke deelnemersveld traditioneel gekenmerkt door een informele en sportieve sfeer, waar de nationale bachvolleybalelite bijeenkomt. Het evenement kent meerdere nevenactiviteiten, waaronder een groot kidsprogramma .

Het NK Beach Aalsmeer 2017 start op donderdag 5 januari en duurt tot en met zondag 8 januari 2017.
Het evenement dat wordt gekenmerkt door de sportieve en informele sfeer, kent diverse nevenactiviteiten waaronder een groot kidsevenement op zaterdag en zondag.

Er is vrij entree op 5 en 6 januari. Op zaterdag en zondag bedraagt de entree 5,- (kaartverkoop aan de deur).