7.500 euro subsidie energiescan sportverenigingen Amstelveen

Sportverenigingen van Amstelveen moeten hun postvak goed in de gaten houden. Ze hebben namelijk recht op een subsidie van vijfhonderd euro voor het laten uitvoeren van een energiescan. Een deze dagen krijgen de sportverenigingen die hier recht op hebben een informatiebrief van de gemeente.

Burgerbelangen Amstelveen wethouder Peter Bot vindt het belangrijk dat duurzaamheid ook op de agenda van sportclubs komt te staan. “Veel clubs hebben niet in beeld wat de mogelijkheden zijn om op deze kosten te besparen. Een energiescan is dan een eerste stap. Graag bied ik subsidie aan om duurzaamheid ook op de sportverenigingsagenda te krijgen. Ik stel hiervoor een bedrag van maximaal 7.500 euro beschikbaar”, aldus Bot.

Door een test uit te voeren krijgen sportclubs een idee waar maatregelen getroffen kunnen worden om op energiekosten te besparen. Als uit de test blijkt dat er verbetermogelijkheden zijn. Kunnen de sportclubs gebruik maken van de landelijke subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie Sportaccomodaties (EDS) die 2 januari van start is gegaan.