Album release concert StarkLinnemann Kwartet in Uithoorn

Onder de titel eigenwijze-eigentijdse jazzcreaties vindt op zaterdag 21 januari het Album Release Concert plaats van het StarkLinnemann Kwartet. Het nieuwe dubbelalbum Transcending Chopin Volume 2 en 3 wordt uitgevoerd in Dans & Partycentrum Colijn in Uithoorn.

Het concert staat geheel in het teken van de Poolse pianist/componist Frédéric Chopin.  Krap een jaar na het uitkomen van hun eerste album TC Volume 1 lanceert StarkLinneman nu het volgende album, Transcending Chopin Volume 2 en 3. Chopin’s werk wordt vanuit zijn tijd, speciaal bewerkt naar de huidige instrumentale en ritmische jazz begrippen. De ruimte die in zijn composities aanwezig is, wordt door de muzikanten ten volle benut. Zo krijgen bepaalde stukken een bepaalde swing en/of wel soms ook een Latijns jasje aangemeten.

Het bevat twee voor jazztrio en jazzkwartet bewerkte juwelen van Chopin: Piano Sonate opus 58 en Cello Sonate opus 65. Deze late werken van de Poolse componist heeft StarkLinnemann op integere wijze getransformeerd naar de maatstaven van de moderne tijd.
Hierdoor ontstaan verrassende klankcombinaties en intrigerende ontmoetingen tussen vernieuwing en traditie, improvisatie en compositie, Cubaanse/Afrikaanse ritmes en nostalgische Poolse melodieën. In de “nieuwe” versie van de Cello Sonate wordt de cello partij niet door een cellist maar grotendeels door tenor saxofoon vertolkt.
Een speciale rol is daarom weggelegd voor saxofonist Iman Spaargaren. De formatie StarkLinnemann wordt geleid door drummer Jonas Linnemann en pianist Paul Stark.

Zaterdag 21 januari 20.00 tot 23.00 uur.
Dans & Partycentrum Colijn, Industrieweg 20, Uithoorn.
Er is er ruime vrije parkeergelegenheid.