Amstelveners bezoeken vaker afvalbrengstation

Het aantal bezoekers aan het Amstelveense afvalbrengstation is ook in 2016 toegenomen. Amstelveners hebben in 2016 in totaal 156.118 keer hun (grof) huishoudelijke afval naar het afvalbrengstation gebracht, ruim 1.400 keer meer dan in 2015. Het jaar daarvoor werd het station in 148.939 keer bezocht.

Wethouder Peter Bot (Afvalbeheer): “Goed dat zoveel Amstelveners de weg weten te vinden naar het afvalbrengstation aan Grutterij 26 op het industrieterrein Legmeer. Door veel afval te scheiden blijven deze materialen ‘in de kringloop’. Puin wordt verwerkt tot nieuwe grondstof voor het maken van wegen. Op het station zamelen we 19 verschillende soorten afval in.”  Bij de Grutterij zijn altijd medewerkers aanwezig die u graag de wegwijzen. Ook staat er op elke container aangegeven wat u er in kwijt kunt.

Huishoudelijk afval en maximaal 1 kuub verbouwingsafval per maand kunnen gratis worden ingeleverd. Auto-onderdelen kunt u niet inleveren. Die kunt u bij uw garage of autosloperij inleveren. Spullen die nog heel en schoon zijn kunt u brengen naar Kringloopwinkel De Boemerang.

De openingstijden zijn maandag tot en met zaterdag van 8.30 uur tot 16.00 uur. Op zaterdag is het er vaak druk, kom daarom vóór 10.00 uur of doordeweeks.