Bijna 50 stadsvilla’s en herenhuizen op braakliggend terrein Bovenkerkerweg

Er is eindelijk meer duidelijkheid over wat er gaat gebeuren met het braakliggende terrein tussen de Bovenkerkerweg, Noorddammerlaan en Maalderij, dat meldt wijkkrant Nota Bene Bovenkerk. Na een lange periode van onduidelijkheid is de grond nu aan het bouwbedrijf Trebbe verkocht, een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in gebiedsontwikkeling.

In het plan dat ze ontwikkeld hebben is ruimte voor ongeveer vijftig stadsvilla’s en herenhuizen. Omwonenden zijn tijdens de schetsfase van het project geïnformeerd. Volgens Nota Bene Bovenkerk reageerden zij positief, maar uitten ze ook hun zorgen over de conditie van hun huizen. Niet alle huizen rondom het terrein zijn onderheid, waardoor het niet ondenkbaar is dat die huizen tijdens de bouw schade oplopen. Het bouwbedrijf heeft aangegeven er alles aan te doen om schade te voorkomen. “We hebben trillingmeters op de woningen geplaatst, als die trillingen boven een bepaalde norm komen wordt er aan de bel getrokken. Ook is er een nulmeting geweest om in de gaten te houden wat er verandert tijdens de bouw,” vertelt Erwin Noorda, projectontwikkelaar van Trebbe.

Trebbe heeft in het plan rekening gehouden met veel ruimte voor groen, parkeerplaatsen en speelplekken. Het worden ruime eengezinswoningen met drie of vier verdiepingen. De woningprijzen gaan liggen tussen de 375.000 euro en 800.000 euro.

Voor de bouw kan beginnen verhuizen snackbar Carel’s Cafetaria en kringloopwinkel de Boemerang naar de Ziederij. “We hebben met beide partijen een overeenkomt bereikt, dat is in goed overleg gegaan,” zegt Erwin Noorda. Het ligt nog aan verschillende factoren wanneer de huizen precies worden opgeleverd, zo moeten de plannen nog verder uitgewerkt worden, het bestemmingsplan nog gewijzigd worden en moet het terrein nog bouwrijp gemaakt worden. “Als alles soepel verloopt, zouden we augustus 2018 kunnen beginnen met de bouw en zouden de woningen in het eerste kwartaal van 2019 opgeleverd worden,” besluit Noorda.
Foto: Google Maps