Bomenkap vanwege essentaksterfte Amsterdamse Bos

Een aantal essenbomen langs paden en speelweiden in het Amsterdamse Bos worden gekapt. Deze bomen zijn ernstig aangetast door een schimmel die essentaksterfte veroorzaakt. De gemeente Amsterdam is hier maandag 16 januari mee gestart.

Essentaksterfte bereikte in 2012 Amsterdam en het Amsterdamse Bos. Door essentaksterfte en plaatselijke vernatting van de bodem zijn de bomen kwetsbaar en gevoelig voor takbreuk. Ter bescherming van wandelaars en fietsers worden de bomen gekapt.

De beheerorganisatie van het Amsterdamse Bos hoopt dat een aantal essen resistent zijn of de aantasting overgroeien. Zo blijft de es voor het Bos behouden. Deze bomen kunnen dan voor gezonde nakomelingen zorgen. Op dit moment is er nog geen oplossing om de ziekte te bestrijden.

De onderhoud in het Amsterdamse Bos vind nu plaats, omdat het bezoekersaantal erg laag is. De werkzaamheden zijn bezig tot en met de eerste week van maart.

Kijk voor meer informatie op: http://www.amsterdamsebos.nl/nieuws-0/2017/amsterdamse-bos-kapt/