Burgemeester Amstelveen reageert gevat op commotie verloskamers

Onze burgemeester Mirjam van ’t Veld heeft woensdagmiddag 25 januari ook gereageerd op de commotie rondom verloskamers in Ziekenhuis Amstelland die deels Amsterdams grondgebied zouden worden.

‘Ik kan begrijpen dat je als Amsterdammer Amsterdam in je paspoort wilt hebben staan. Net zoals het voor Amstelveners belangrijk is dat er Amstelveen in het paspoort staat. Daar moet het ziekenhuis met het oog op de toekomst ook rekening mee houden. Feit is dat als je geboren bent in Amstelveen je ook beslist niet onopgemerkt blijft. Vraag maar aan Famke Janssen (actrice), Martin Garrix (beste dj ter wereld) en Michiel Huisman (mooiste man ter wereld),’

Eerder vandaag hebben wij al een reactie van de Amsterdamse wethouder Eric van der Burg gekregen. Hij was positief over het voorstel een deel van de verloskamers uit te roepen tot Amsterdams grondgebied.

Gisteren schreven wij al dat veel zwangeren door ruimtegebrek in Amsterdam doorverwezen worden naar Amstelveen om te bevallen. Veel hoofdstedelingen vinden het een probleem dat op de geboorteakte van de baby’s dan Amstelveen als geboorteplaats komt te staan. Daarom overweegt Ziekenhuis Amstelland een deel van de verloskamers Amsterdams grondgebied te maken.