Conny Janssen Danst HOME in Schouwburg Amstelveen

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Conny Janssen haar eigen gezelschap Conny Janssen Danst oprichtte. Het gezelschap opent het jaar met een nieuwe dansvoorstelling, HOME, die op donderdag 2 februari in de Grote Zaal van Schouwburg Amstelveen is te bewonderen.

HOME stelt de vraag wat ’thuis’ betekent. Een huis is vaak meer dan stenen, meer dan een fysieke ruimte. Waarbij ben je thuis, wat maakt dat je je thuis voelt? Waartoe behoor je? HOME is een dansvoorstelling over mensen die hun plek zoeken in de wereld en bij elkaar. Op het podium staat een groot ensemble van dertien dansers. Tijdens de voorstelling spelen  soundscape artist Michel Banabila en cellist Maarten Vos live hun speciaal voor de voorstelling gecomponeerde muziek. Het werk van Conny Janssen werd in de afgelopen jaren veelvuldig onderscheiden en was te zien op nationale en internationale festivals.

De Volkskrant gaf de voorstelling in haar recensie 5-sterren en beschrijft HOME als
‘…een intens troostrijke ervaring in een verwarrende tijd.’ De Theaterkrant geeft de voorstelling 4-sterren en schrijft; ‘ …fascinerend door de subtiliteit waarmee zij alle individuen tegelijkertijd laat schitteren binnen het geheel. (…) De aandacht voor detail in HOME is bewonderenswaardig en verrijkt de bewegingstaal. Die helderheid is een grote kracht.’

Voorafgaand aan de voorstelling organiseert Schouwburg Amstelveen een inleiding. De zogeheten Salon is gratis toegankelijk met een entreebewijs voor de voorstelling.

Meer informatie: Schouwburg Amstelveen