Daverend derbyweekend: A’VeenH-AMVJ en Roda’23-Sp.Martinus

De bal in het amateurvoetbal gaat dit weekend weer rollen. En de liefhebbers kunnen meteen hun lol op met twee spetterende derby’s, op papier dan.  Aangezien het een zaterdag- en een zondagderby betreft kunnen we dus het hele weekend aan de bak.

Zaterdag treden de eerste elftallen van AmstelveenHeemraad en AMVJ tegen elkaar aan. Amstelveen gaat de wedstrijd met vertrouwen tegemoet. Het trainingsweekend tijdens de winterstop heeft de spelers op scherp gezet en trainer Radjin de Haan laat weten dat zijn jongens zich niet hoeven aan te passen aan de tegenstander. “Uitgaan van de eigen kracht’ moet voldoende zijn om er met de winst vandoor te gaan,” zegt De Haan zelfverzekerd.

“Zondag vindt de grootste wedstrijd van Amstelveen plaats,” aldus Pieter Monkelbaan, ere-voorzitter van Sporting Martinus. “Voor beide ploegen is deze wedstrijd altijd een feest der herkenning,” aldus de man die derby jarenlang als voorzitter meemaakte. Om twee uur trappen Roda’23 en Sporting Martinus af voor de derby’s der derby’s deze keer op het terrein van Roda’23. De wedstrijd, ook wel bekend als de rode tegen de groene staat altijd garant voor veel spektakel. Beide ploegen hebben deze winterstop de spieren warm gehouden in Zuid-Europa. De uitgeruste elftallen zullen er op gebrand zijn de grootste wedstrijd van de voetbalkalender winnend af te willen sluiten.

Voor de liefhebbers wordt de avond voor de derby nog een verbroederend feest gehouden in Café De Manen aan de Noorddammerlaan. Supporters uit beide kampen zijn vanaf 21.00 uur welkom in het café van Roda’23-coryfee Edwin Bergkamp.