Dikke tranen in Mokumse krant vanwege geboorteplaats

Humor om te lachen. Anders kunnen we het artikel waar Het Parool vandaag mee komt niet noemen. De hoofdstedelijke krant borduurt namelijk nog even vrolijk verder op het RTVA-verhaal van vorige week over Amsterdamse verloskamers in Amstelveen. Ze hebben maar liefst vier mensen gevonden die zijn bevallen in een gemeente die hen niet bevalt.  Het levert citaten op die niet hadden misstaan op de satirische site De Speld.

Lees bijvoorbeeld het treurige relaas van Thomas. ” Met Amstelveen heb ik weinig, ik kom er tegenwoordig nauwelijks. Ik studeer met vooral internationale studenten en als zij vragen waar ik geboren ben, vind ik het jammer dat ik niet ‘Amsterdam’ kan zeggen.” Dat veel van die internationale studenten zijn gehuisvest in het Amstelveense Uilenstede zal die arme Thomas vast zijn ontgaan.

De minderwaardige geboorteplaats van Thomas zorgt zelfs voor keiharde leugens naar zijn studiegenoten. “Soms zeg ik voor het gemak dat ik in de stad ben geboren, want mijn medestudenten hebben vaak toch nog nooit van Amstelveen gehoord. Maar ook dat voelt niet helemaal chill.”

Goed, over humor gesproken. De site Upcoming wist negen gevallen te vinden die wellicht nog schrijnender zijn. Die arme Amsterdammers toch..