GroenLinks strijdt voor verhoging bijdrage gemeenten aan Groengebied Amstelland

Tessa van Wijnen, raadslid GroenLinks vindt dat gemeenten hun bijdrage moeten verhogen aan het Groengebied Amstelland. De tekorten worden nu deels gecompenseerd door het organiseren van grootschalige evenementen. Maar GroenLinks vindt het zorgelijk dat evenementen een structurele inkomstenbron moeten zijn van dit kwetsbare gebied.

“Evenementen zijn populair en het is mooi als het kan, maar het moet afhangen van de draagkracht van het gebied, niet van de jaarrekening,” zegt Tessa van Wijnen. De afgelopen zeven jaar is de financiële bijdrage van gemeenten aan dit gebied niet meer geïndexeerd en daarbovenop is er wel bezuinigd. In december besloot het Groengebied Amstelland om het beheer van groengebied te versoberen. Dit zorgt ervoor dat zelfs net opgeknapte paden niet goed genoeg onderhouden kunnen worden, dus vindt GroenLinks het tijd voor verandering.

Groengebied Amstelland is een samenwerking van Amsterdam, provincie Noord-Holland, Amstelveen, Diemen en Ouder-Amstel. En Tessa van Wijnen geeft toe dat het alleen zin heeft als alle gemeenten hun steentje bijdragen. Maar voor GroenLinks moet het een uitgangspunt zijn.